Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az a szög,amely a mellékszögének a 3/7 részével egyenlő?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
766
Segítsetek kérlek. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A mellékszögek 180⁰-ra egészítik ki egymást, ezért:

x=3×(180-x)/7 a felírható egyenlet, amiból 7x=(540-3x), tehát 10x=540, osztva 10-zel: x=54⁰, tehát a keresett szög 54 fok, a mellékszöge pedig 126 fokos! :)
2