Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3.
1. számjegy: `3 * 3 = 9`     („első számjegye 3-szorosa a második számjegyének”)
2. számjegy: `4 - 1 = 3`     („a második 1-gyel kisebb, mint a harmadik”)
3. számjegy: `2 + 2 = 4`     („a harmadik, amely 2-vel nagyobb, mint a negyedik”)
4. számjegy: `2`     („2-ben végződik”)
A szám: `color(red)9342`

4.
1. negyed: `x`     („elején kevés néző volt”)
2. negyed: `x + x * 3`     („A második negyedre 3-szor annyi néző érkezett, mint amennyi az elején volt.“)
3. negyed: `x + x * 3 + 200`     („A harmadik negyedre még jött 200 néző”)
4. negyed: `600 = (x + x * 3 + 200) / 2`     („a negyedik negyedet csak 600-an nézték végig, azaz feleannyian, mint a harmadikat.”)

`600 = (x + x * 3 + 200) / 2`
`600 = (x * 4 + 200) / 2 = x * 2 + 100`
`x * 2 = 600 - 100`
`x = 500 // 2 = color(red)250`

Ellenőrzés:
1. negyed: `x = 250`
2. negyed: `x + x * 3 = 1000`
3. negyed: `x + x * 3 + 200 = 1200`
4. negyed: `(x + x * 3 + 200) / 2 = 600`

5.
`"Anikó" = "Kati" // 3 = 30 // 3 = 10`     („Kati 3-szor idősebb Anikónál”)
`"Kati" = "Laci" - 6 = 36 - 6 = 30`     („Laci 6 évvel idősebb Katinál”)
`"Laci" = "Feri" * 2 = 18 * 2 = 36`     („Feri pedig 2-szer kisebb Lacinál”)
`"Feri" = 18`     („Feri (…) 18 éves”)
Módosítva: 2 éve
0