Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Megoldást szeretnek a csatolmányra.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x to 0) (root()(3+x)-root()(3-x))/(2x)` = `lim_(x to 0) (root()(3+x)-root()(3-x))/(2x)*(root()(3+x)+root()(3-x))/(root()(3+x)+root()(3-x))` =



= `lim_(x to 0) ((3+x)-(3-x))/(2x*(root()(3+x)+root()(3-x))` = `lim_(x to 0) (cancel(2x))/(cancel(2x)*(root()(3+x)+root()(3-x)))` = `1/((root()(3)+root()(3))` = `1/(2*root()(3))` = `root()(3)/6`

A másik az mi akar lenni? Határérték a határértékben? Ha igen, akkor a másik határértéket hol vizsgáljuk?
0