Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 10

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Nem értem valaki elmagyarázza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematikai
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 115, 55, 27 és 40 számokat kell eldönteni, hogy eleme vagy nem eleme az oszlopokban felsorolt halmazoknak. Mint a 84-es szám példájával.
A H halmaz 0-tól 100-ig való egész számok.

A halmaz = {4-gyel NEM osztható 100 vagy annál kisebb számok halmaza}
B halmaz = {5-tel osztható 100 vagy annál kisebb számok halmaza}

A halmaz komplementere (lényegében ellentéte) a 4-gyel osztható számok a H halmaz elemei közül (0 - 100).
Tehát a 100, 96, 92, 88, ..., 0

B halmaz elemei = {100, 95, 90, 85, 80, ..., 0}

________H__________A__________B______
115 nem eleme nem eleme nem eleme
55____eleme___nem eleme___eleme
27____eleme___nem eleme_nem eleme
40____eleme_____eleme______eleme
Módosítva: 2 éve
0