Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatásfok-8.o.fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
382
A teavíz, míg felforr, 270 kJ hőt vesz fel, mekkora a hatásfok, ha ezalatt az elégett gáz 1080 kJ hőt ad le a környezetének.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika 8. osztály
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Hatásfok = Hasznos munka / Felvett hő

Ebben az esetben a hasznos munka az elégett gáz által leadott hő (1080kJ), a felvett hő pedig a teavíz felforrása során felvett hő (270kJ).

Hatásfok = 1080kJ​/270kJ

Hatásfok = 4

A hatásfok tehát 4.
0

Köszönöm szépen! :-)
0