Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
309
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x * 5 + y * 10 = 360),
(x + y = 49):}`

`x + y = 49`
`x = 49 - y`

`x * 5 + y * 10 = 360`
`(49 - y) * 5 + y * 10 = 360`
`245 - y * 5 + y * 10 = 360`
`245 + y * 5 = 360`
`y * 5 = 115`
`y = 115 // 5 = color(red)23`

`x = 49 - y = 49 - 23 = color(red)26`

Ellenőrzés:
`x * 5 + y * 10 = 26 * 5 + 23 * 10 = 130 + 230 = 360`
`x + y = 26 + 23 = 49`
0