Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Ezt a feladatot kaptam és nem tudom meg oldani légyszi segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
628
Károly motorcsónakkal kirándult Szegedről a 72 km-re lévő Csongrádra. Szombaton reggel 8 órakor elindult lefelé a Tiszán, délben megpihent Mártélyon. Onnan egy óra mulva indult tovább, így délután 6 órára ért Csongrádra. Másnap reggel ugyanakkor indult, mint előző nap, és lefelé a folyón megállás nélkül haladva délután 2 órakor érkezett Szegedre. Mekkora a folyó sebessége, és mekkora sebességre kéoed Károly motorcsónakja állóvízben, ha menet közben végig a lehető legnagyobb sebességgel halad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szegedről, vízfolyással szemben, 9 órányit utazott.
A parthoz viszonyított átlagsebessége: `(72 \ km)/((12-8) \ h+(18-13) \ h) =8 \ (km)/h`


Csongrádról, a vízfolyással azonos irányban, 6 órányit utazott.
A parthoz viszonyított átlagsebessége: `(72 \ km)/((14-8) \ h)=12 \ (km)/h`



A folyóvíz sebessége: `(12 \ (km)/h-8 \ (km)/h)/2=color(red)(2 \ (km)/h)`

A motorcsónak sebessége: `8 \ (km)/h+2 \ (km)/h=color(red)(10 \ (km)/h)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1

Már megoldásnak jelöltem és köszönöm szépen a segítséget!
0