Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi, légyszi segitsetek, nagyon fontos

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x^2-49 =x^2-7^2=color(red)((x-7)*(x+7))`


b.)
`1-a^2=1^2-a^2=color(red)((1-a)*(1+a))`


c.)
`25a^2-36b^2=5^2a^2-6^2b^2=(5a)^2-(6b)^2=color(red)((5a-6b)*(5+6b))`


d.)
`1/9x^2-1/4y^2=1/36*(4x^2-9y^2)=color(red)(1/36*(2x-3y)*(2x+3y))`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd ezt a választ valamint a linken található korábbi kérdésedre adott válaszaim. Elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)

A link:
https://ehazi.hu/q/132537
Módosítva: 2 éve
1