Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 12. területszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Egy háromszög területe 40 cm2, két oldala 10 cm, illetve 16 cm.
Számítsa ki a háromszög legnagyobb szögét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, help, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sinalpha=(2*T)/(a*b)=(2*40)/(10*16)=>alpha=30°`

`c=sqrt(a^2+b^2-a*b*cosalpha)=sqrt(10^2+16^2-2*10*16*cos30°)="8,88" \ cm`

Értelemszerűen a legnagyobb szög leghosszabb oldal szemközt van így: `cosbeta=(16^2-(10^2+"8,88"^2))/(-2*10*"8,88")=>color(red)("115,7"°)`
1