Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
416
Sziasztok! Fizika órán csináltunk egy számítást, de csak az eredményét tudtam leírni a számítását nem, így ezáltal nem értem hogy jött ki. Holnap írnánk dolgozatot és nem nagyon értem.
Feladat: 100 kg tömegű ember áll a liftben, 1 m/s gyorsulással elindul a lift felfelé. Mekkora most az ember súlya? (és a megoldás 110 kg lenne)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=m*(g+a)=100 \ kg*(10 \ m/s^2+1 \ m/s^2)=1.100 \ N=color (red)(110 \ kg)`
0