Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika-térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
Egy négyzetes oszlop egy oldallapjának területe 40cm2, felszíne 210 cm2. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Alap területe: `T_a=(A-T_"p")/2=(210-4*40)/2=45 \ cm^2`

Alapél hossza: `a=sqrt(T_"alap")=sqrt(45)="6,71" \ cm`

Magasság: `m=T_"p"/(n*a)=(120)/(4*"6,71")="4,47" \ cm`

Térfogat: `V=T_"a"*m=45*"4,47"=color(red)(201,15 \ cm^3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0

A 4x40 nem 160??
0