Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x*(x+y)-y*(x-y)=x^2+xy-xy+y^2=color(red)(x^2+y^2)`


b.)
`3*(3a-3b)+5*(a+b)=9a-9b+5a+5b=color(red)(14a-4b)`


c.)
`6*(3p+4q)-8*(5p-q)+p-3q=18p+24q-40p+8q+p-3q=color(red)(-21p+29q)`


d.)
`4*(x-y+z)-2*(x+y-z)-3*(-x-x-z)=4x-4y+4z-2x-2y+2z+3x+3y+3z=color(red)(5x-3y+9z)`
0