Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora feszültséggel kellett a kezdetben nyugvó elektron felgyorsítani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
339
Egy elektron úgy lőttünk középen a lemezekkel párhuzamos irányban a kondenzátorlapok közé, hogy az még éppen ütközés nélkül hagyta el a lemezek közötti tartományt.
Adatok:
l=12cm,d=1cm (lemezek közötti), U=500V

A megoldókulcs szerint: 3,63*10⁴
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elektron, feszültség, töltés, elektromosság
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ez a kép volt még a tankönyvben :)
0

0