Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika elakadtam Mínusz szám jön ki! Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Adott egy háromszög a = 7,4 dm és b = 12,8 dm hosszú oldala, illetve az általuk bezárt szög ami 52,3 fokos. Mekkorák a háromszög oldalai, szögei, területe, kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hiányzó oldal hossza: `c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt("7,4"^2+"12,8"^2-2*"7,4"*"12,8"*cos"52,3°")=color(red)("10,14" \ dm)`

a oldallal szemközti szög: `cosbeta=(a^2-(b^2+c^2))/(-2*b*c)=("7,4"^2-("12,8"^2+"10,14"^2))/(-2*"12,8"*"10,14")=>color(red)(beta="35,3"°)`

b oldallal szemközti szög: `180°-alpha-beta=180°-"52,3"°-"35,3"°=color(red)("92,4"°)`

Terület: `T=(a*b*sinalpha)/2=("7,4"*"12,8"*sin"52,3"°)/2=color(red)("37,47" \ dm^2)`

Kerület: `K=a+b+c="7,4"+"12,8"+"10,14"=color(red)(30,34 \ dm)`
0