Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hol konkáv és hol konvex a függvény?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
418
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Első derivált: `f'(x)=d/(dx)(2x^3-6x+7)=6x^2-6`


Második derivált: `f"''"(x)=d/dx(6x^2-2)=12x`


Ha `f''(x)gt0` akkor a függvény konvex.

Ha `f''(x)lt0` akkor a függvény konkáv.
0