Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek érettségi feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, `A cap B` = {b;é;l;a}

B/A = { }

2,

= `((x-5)*cancel((x+5)))/(x+5)^cancel(2)` = `(x-5)/(x+5)`

3,

Értékkészlet: `y in RR` ; `y in ]-oo;1]`

Szélsőhely: 3

Szélsőérték: 1

4,

Ábra

5,

A: igaz

B: Hamis (45 többszöröse is)

C: Hamis (akkor nehéz lenne beleírni)

6,

Mivel egymás mellé ülnek a párok, így tekintsük őket egy egységnek, így kettő pár van és kettő helyből lehet választani. De a páron belül a sorrend felcserélhető, így nyolcféleképpen tudnak leülni.

A, Ané, S, Sné
A, Ané, Sné, S
Ané, A, S, Sné
Ané, A, Sné, S
S, Sné, A, Ané
S, Sné, Ané, A
Sné, S, A, Ané
Sné, S, Ané, A

7,

Ha a terület a kilencede lett, a lineáris mérete ennek a négyzetgyöke, `root()(1/9)` = `1/3`-a. Így a térfogata a lineáris méretek köbe, vagyis `(1/3)^3` = `1/27`-e lett.

8,

`100110_2` = `0*2^0+1*2^1+1*2^2+0*2^3+0*2^4+1*2^5` = `2+4+32` = 38

9,

x kg körte, 2x kg alma, 6x kg banán, ez összesen 9x kg.

9x = 81

x = 9

9 kg körte, 18 kg alma, 54 kg banán.

10,

`1/z=1/3-1/(-1/2)` = `1/3+2` = `7/3`

z = `3/7`

11,

a másik oldal:

`b=root()("á"^2-a^2)` = `root()(26^2-10^2)` = 24 cm

K = `2*(a+b)` = `2*(10+24)` = 68 cm.
Módosítva: 2 éve
1