Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összefoglaló feladatok Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Sziasztok a 49. Feladatban szeretném a segítségeteket kérni.

Ha valaki elmagyarzza akkor azért külön köszönet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`20^2=x^2+(x+4)^2-2*x*(x+4)*cos120°`

`400=x^2+x^2+8x+16+x^2+4x`

`0=3x^2+12x-384`

`0=x^2+4x-128`

`x_"1,2"=(-b+-sqrt(b^2-4*a*c))/(2a)=(-4+-sqrt(4^2-4*1*(-128)))/(2)={(color(red)(x_1="9,49" \cm)),(cancel(x_2="-13,49" \ cm)):}`

Tehát a rövidebbik oldal hossza `color(red)("9,49" \ cm)` így a másik oldal hossza `"9,49"+4=color(red)("13,49" \ cm)` lesz.


Rövidebbik oldalal szemben lévő szög: `cosbeta=("9,49"^2-(20^2+"13,49"^2))/(-2*20*"13,49")=>color(red)(beta="24,3"°)`

Hiányzó harmadik szög: `gamma=180°-120°-"24,3"°=color(red)("35,7"°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0