Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki el tudná nekem magyarázni hogy kell Térfogatot és felszínt számolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
A kocka, téglatest, gúla, henger. Hogy kell kiszámolni a Térfogatúkat és Felszínét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kocka:

`V=a^3`

`A=6a^2`

Téglatest:

`V=abc`

`A=2(ab+bc+ac)`

Gúla:

`V=(Tm)/3`

`A=T+P`

Henger:

`V=r^2pim`

`A=2r^2pi+2rpim`
0