Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első nap megtett: `x // 4 + 2`, maradt: `x // 4 * 3 - 2`
Második nap megtett: `(x // 4 * 3 - 2) // 2 + 2`, maradt: `(x // 4 * 3 - 2) // 2 - 2`
Harmadik nap megtett: `(x // 4 * 3 - 2) // 2 - 2 = 15`
`x = ((15 + 2) * 2 + 2) // 3 * 4 = color(red)48`

Ellenőrzés:
Első nap megtett: `48 // 4 + 2 = 14`, maradt: `48 // 4 * 3 - 2 = 34`
Második nap megtett: `34 // 2 + 2 = 19`, maradt: `34 // 2 - 2 = 15`
Harmadik nap megtett: `15 = 15`
1