Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
Melyik a nagyobb? : 3,2 liter 65%-a vagy 87 dl 25%-a?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1 liter=10 dl, tehát 87 dl az 8,7 liter: ennek a 25%-a pedig: 0,25×8,7= 2,175 liter.
3,2 liter 65%-a pedig: 0,65×3,2= 2,08 liter, tehát ebből már látható, hogy az első a nagyobb (picivel)! :)
0