Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kérdés :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Mennyit fordul egy 60 cm átmérőjű kerék egy 120 m-es úton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

A kerék sugara 30 cm, kerülete: K=2×30×π= 60×π=188,496 cm, azt kell megnézni, ez hányszor van meg a 120 m-be, ami átváltva 12.000 cm: (12.000/188,496)= 63,662 , tehát kb. 63-szor fordul teljesen meg és még egy picikét! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás)
0

Attól függ, hogy kör alakú az út vagy nem.
0