Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Zh kérdés!

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
460
Egy üvegdugó súlya levegőben 2,8 N. Petróleumban teljesen alámerítve 1,9 N erővel kell tartani. Mekkora az üveg sűrűsége? A petróleum sűrűsége 800 kg/m^3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Fg=2.8` `N`

`Fe=1.9` `N`

`Fe=Fg-Ff`

`1.8=2.9-Ff`

`Ff=0.9` `N`


`Ff=rho_("petróleum")*V_("üveg")*g`

`0.9=800*V*10`

`V=(0.9)/(800*10)=1.125*10^(-4)` `m^3`

`Fg=mg`

`m_("üveg")=(2.8)/(10)=0.28` `kg`


`rho=m/V`

`rho_("üveg")=(0.28)/(1.125*10^(-4))=2488.dot(8)` `(kg)/(m^3)`
0