Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány, arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Segítséget kérnék a megoldásban. Csatoltam képet. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A `33` nem uniós vendég az `1/7` japán + `3` kanadai. Ebből az `1/7` japán `30` vendég. Tehát a szállodának összesen `30 * 7 = 210` vendége van.

`{:(japán, 210 * 1 / 7 =, 30),
(olasz, 210 * 1 / 5 =, 42),
(német, 210 * 1 / 3 =, 70),
(osztrák, 210 * 1 / 6 =, 35),
(kanadai, , 3):}`

A fentieket kivonva megkapjuk, hogy `210 - 30 - 42 - 70 - 35 - 3 = 30` spanyol és francia vendég van. Ezek arányait tekintve:
`{:(spanyol, 30 // (1 + 2) * 1 =, 10),
("f"rancia, 30 // (1 + 2) * 2 =, 20):}`
Módosítva: 2 éve
0