Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy négyzet hossza 5•10⁴ méter.

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
a) Váltsd át az oldal hosszúságát kilométerbe!
b) Számítsd ki a négyzet területét négyzetméterben!
c) Számítsd ki a négyzet területét négyzetkilométerben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Ismerve a méter többszörösei közötti összefüggést:
`10^1 km = 10^2 hm = 10^3 dkm = 10^4 m`

Elég ha eltoljuk a 10 hatványkitevőjét, anélkül, hogy elvégeznénk a hatványozás műveletét:
`5 * 10^4 m = 5 * 10^1 km = 50 km`

b)
`(5 * 10^4)^2 = 2500000000 m^2`

c)
`50^2 = 2500 km^2`
0