Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek háziban

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Csupán a gramm többszörösei közötti összefüggéseket kell ismernünk:
`1 kg = 10 hg = 100 dkg = 1000 g`

Minden megadott mennyiséget átszámolunk grammra és összeadjuk:
`{:("csoki", 2 * 80 g =, 160 g, +),
("ropi", 12 dkg =, 120 g, ),
("csokimikulás", 6.5 dkg =, 65 g, ),
("mogyoró", 0.10 kg =, 100 g, ),
("szaloncukor", 20 dkg =, 200 g, ),
(bb"összesen", , color(red)645 g, ):}`

2.
a.
`2400 * 1.65 = color(red)3960.00 Ft`
b.
`5320 / 3800 = color(red)1.4 m`

3.
`2.55 kg = 255 dkg`

`255 // 100 * 12 = 30.6dkg` elpárolgott
`255 // 100 * (100 - 12) = color(red)224.4dkg` maradt

4.
`(3 %) / (100 %) = (648 Ft) / (x Ft)`

`x = (648 * 100) / 3 = color(red)21600 Ft`

5.
`(90 km//h) / (117 km//h) = (100 %) / (x %)`

`x = (117 * 100) / 90 = 130 %`
Tehát a megengedett sebesség `130%`-ával haladt, azaz a megengedett `100%`-ot `color(red)30%`-kal lépte át.

6.
`(35700 + 22500 + 13260 + 3740) / 4 = 75200 / 4 = color(red)18800 Ft`

7.
Az ilyen óra különbségekkel úgy szoktuk számolni, hogy átalakítjuk egy adott időpontól eltelt relatív idővé. Mivel mindkét időpont ugyanarra a napra esik, a legegyszerűbb éjféltől számolni.

`16:50 - 14:35 = (16 * 60 + 50) - (14 * 60 + 35) = 135 perc` műsoridő
`135 - 4 * 8 = color(red)103 perc` a film hossza
Módosítva: 2 éve
1