Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztikai számítások

Főoldal » Általános iskola » Matematika
598
Egy osztályban a következőképpen oszlottak meg az érdemjegyek matematikából és fizikából: (csatolok képet a táblázatról)
a) Határozd meg az osztályzatok átlagát, és jellemezd az adatok szóródását mindkét tárgy esetén!
b) Egy ábrán, különböző színeket használva rajzold meg az oszlopdiagrammokat (a matematika tankönyv töröttvonaldiagrammot kér, de nálunk oszlopdiagrammot kértek)!
c) Rajzold meg mindkét tantárgyból az osztályzatok százalékos megoszlását mutató kördiagrammot!
d) Rajzold meg mindkét tantárgyból az osztályzatok százalékos megoszlását mutató kördiagrammot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a.)
Matematika átlag: `barx_a=(5*5+8*4+10*3+7*2+2*1)/(5+8+10+7+2)=color(red)(3,22)`

Fizika átlag: `barx_a=(3*5+11*4+14*3+3*2+1*1)/(5+8+10+7+2)=color(red)(3,38)`


Matematika érdemjegyek szórása: `sigma=sqrt(((5-"3,22")^2+(8-"3,22")^2+(10-"3,22")^2+(7-"3,22")^2+(2-"3,22")^2)/5)=color(red)(4,19)`

Fizika érdemjegyek szórása: `sigma=sqrt(((3-"3,88")^2+(11-"3,88")^2+(14-"3,88")^2+(3-"3,88")^2+(1-"3,88")^2)/5)=color(red)(5,71)`


b.)
A képeken láthatóak.

c,d.)
A képeken láthatóak.
2

még emlékszem erre a feladatra általánosból
0