Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszives segitsen valakii

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Sziasztok ebben valaki tudna segiteni? Nem ertem hogy hogyan kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
légyszii
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudtommal nincs közvetlen módszer, 2 számrendszer átalakítást kell végezz: először2 → 10 aztán 10 → 6.

`{:(110011_((2)), =, 1 * 2^5 + 1 * 2^4 + 0 * 2^3 + 0 * 2^2 + 1 * 2^1 + 1 * 2^0),
(, =, 1 * 32 + 1 * 16 + 0 * 8 + 0 * 4 + 1 * 2 + 1 * 1),
(, =, 32 + 16 + 2 + 1),
(, =, 51_((10))):}`

`{:(51_((10)), // 6 = 8, "maradék", 3),
(8, // 6 = 1, "maradék", 2),
(1, // 6 = 0, "maradék", 1):} uarr => 123_((6))`

`{:(101010_((2)), =, 1 * 2^5 + 0 * 2^4 + 1 * 2^3 + 0 * 2^2 + 1 * 2^1 + 0 * 2^0),
(, =, 1 * 32 + 0 * 16 + 1 * 8 + 0 * 4 + 1 * 2 + 0 * 1),
(, =, 32 + 8 + 2),
(, =, 42_((10))):}`

`{:(42_((10)), // 6 = 7, "maradék", 0),
(7, // 6 = 1, "maradék", 1),
(1, // 6 = 0, "maradék", 1):} uarr => 110_((6))`

Ellenőrzés:
Módosítva: 2 éve
0