Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hullamtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
359
egymástól 20 cm távolságra lévő pontszerű testek 4,2 mC pozitív és 3mC negatív töltéssel rendelkeznek. Milyen nagyságú és irányú erőt fejtenek ki egymásra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hullám, Hullámtan, 20cm, pontszeru, egymastol
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`r=0.2` `m`

`Q_1=0.0042` `C`

`Q_2=0.003` `C`


`F=k*(Q_1*Q_2)/(r^2)`

`F=9*10^9*(0.0042*0.003)/(0.2^2)`

`F=2.835*10^6` `N`
1