Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
HAZI FELADAT

1.

Egy homokkúp alakja jó közelítéssel 80 cm magassá- gú, 120° nyílásszögű forgáskúp.

a) Mennyi a homokkúp térfogata?

b) Hányszor kell fordulnia egy teherautónak, ha minden alkalommal ugyanannyi homokot tud szállítani, mint amennyi ebben a homokkúpban van, és az építkezésen 12 m³ homok szükséges?

b) M

c) A
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`h=0.8` `m`


`tg60°=r/(0.8)`

`r=0.8*tg60°=0.8sqrt(3)` `m`

`a)`

`V=(r^2pih)/3`

`V=((0.8sqrt(3))^2*pi*0.8)/3=(64pi)/125≈1.6` `m^3`

`b)`

`12/(1.6)=7.5` `=>` `8`-szor kell fordulnia
Módosítva: 2 éve
0