Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
3039
Egy dobozba 10 piros és néhány zöld golyó van ha egy golyót kihúzunk véletlenszerűen a dobozból akkor 2/3 annak a valószínűsége hogy a golyó piros hány zöld golyó van a dobozban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
piros: `10` darab

zöld: `x` darab

összesen: `x+10` darab

`(10)/(x+10)=2/3`

`30=2x+20`

`x=5`

`5` zöld golyó van a dobozban.
0