Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vki légyszi

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
ennek a 2 feladatnak a levezetése és eredménye kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1064,

`R_e=(x*R_3)/(x+R_3)`

`15=(30x)/(30+x)`

`450+15x=30x`

`x=450/15` = 30 `Omega`

`x=R_2+(R*R_1)/(R+R_1)`

`30=25+(10*R)/(10+R)`

`5=(10R)/(10+R)`

`50+5R=10R`

`R=50/(10-5)` = `color(red)("10 "Omega)`.

1065,

`R_e=10+5+(12*4)/(12+4)+3` = `18+48/16` = `18+3` = `color(red)("21 "Omega)`.
0