Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(xy=24), (x^2+4y^2=100):}`

`y=24/x`

`x^2+4*(24/x)^2=100`

`x^2+(2304)/(x^2)=100`

`x^4-100x^2+2304=0`

`a=x^2`

`a^2-100a+2304=0`

`a_1=36`

`x^2=36`

`x_1=6`

`x_2=-6`

`a_2=64`

`x_3=8`

`x_4=-8`

`y_1=4`

`y_2=-4`

`y_3=3`

`y_4=-3`


`M={(6; 4), (-6; -4), (8; 3), (-8; -3)}`
0