Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány, arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
983
Osszuk fel a 120- at
a) 3:4:5 arányban;
b) 4:5:6 arányban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a)
`120 // (3 + 4 + 5) * 3 = 30`
`120 // (3 + 4 + 5) * 4 = 40`
`120 // (3 + 4 + 5) * 5 = 50`

b)
`120 // (4 + 5 + 6) * 4 = 32`
`120 // (4 + 5 + 6) * 5 = 40`
`120 // (4 + 5 + 6) * 6 = 48`
1

a:
3+4+5=12. 120:12=10.
3*10=30. 4*10=40 5*10=50
30+40+50=120
válasz: 30:40:50

b:
4+5+6=15. 120:15=8
4*8=32. 5"8=40. 6*8=48
32+40+48=120
válasz: 32:40:48
1