Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány éves

Főoldal » Általános iskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{("apa" + "anya" + "peti" + "panna" = 93),
("apa" = "peti" * 6),
("anya" = "peti" * 5),
("panna" = "peti" + 2):}`

`"apa" + "anya" + "peti" + "panna" = 93`
`("peti" * 6) + ("peti" * 5) + "peti" + ("peti" + 2) = 93`
`"peti" * 13 + 2 = 93`
`"peti" * 13 = 91`
`"peti" = 91 // 13 = color(red)7`

`"apa" = "peti" * 6 = 7 * 6 = color(red)42`
`"anya" = "peti" * 5 = 7 * 5 = color(red)35`
`"panna" = "peti" + 2 = 7 + 2 = color(red)9`

Ellenőrzés:
`"apa" + "anya" + "peti" + "panna" = 42 + 35 + 7 + 9 = 93`
0