Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!

Főoldal » Középiskola » Fizika
443
Egy biciklipumpában adott mennyiségű levegő található normál légköri nyomáson.

Mekkora lesz a levegő nyomása a pumpában, ha a végét befogva, térfogatát huszad részére csökkentjük? (a levegőt ideális gáznak tekintjük és a sűrítést lassan végezzük úgy, hogy a levegő hőmérséklete ne változzon)
(p1 = 101325 Pa, V2 = V1/20, p2 = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
mivel `p*V`=állandó, így ha a térfogatot a huszadrészére csökkentjük, a nyomás a hússzorosára nő.
1