Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi dolgozat.

116
Előre is köszönöm a segítséget, csatolom a képet:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) A háromszög belső szögeinek összege mindig 180 fok. Tehát ha az egyik belső szög 76 fok, és egy nem mellette lévő külső szög 118 fok, akkor a másik belső szög az 180 fokból a már ismert szögek kivonásával kiszámítható.
2) A háromszög oldalhosszai között érvényes a háromszög egyenlőtlensége: az egyik oldal hosszának összege kisebb kell, hogy legyen, mint a másik két oldal összege. Tehát az ismeretlen oldalhosszt a két ismert oldallal és az ismert adattal (háromszög egyenlőtlenség) lehet meghatározni.
3) A derékszögű háromszög területének képletét ismerve (1/2 * befogók szorzata), a terület és az egyik befogó ismeretében a másik befogót és az átfogót is kiszámíthatjuk.
4) Ha az egyik háromszög belső szöge 17 fokkal kisebb a másiknál, és a harmadik szög 73 fokos, akkor a három szög összege 180 fok kell, hogy legyen. Ebből kiindulva az ismert szögek alapján a hiányzó szögek kiszámíthatók.
5) A négyzet területének képlete a oldalhossz négyzetével. Tehát az oldalhossz kiszámítható a területből, majd innen pedig a kerület meghatározható.
6) A rombusz területének képlete az átlók szorzatának fele. Tehát az átlókból a másik oldalhossz kiszámítható, majd innen a kerület meghatározható.
7) A trapéz kerületének képlete a trapéz két párhuzamos oldalának összege, szorozva kettővel, majd hozzáadva a trapéz magasságának kétszeresét. Ezáltal az ismert adatok alapján a kerület meghatározható.
0