Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni az egyenlet megoldásában?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
425
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(64^(2/3)*3^(-log_(27)8))^(1/3)+log_2x^3=14`

`x gt 0`

`[(root(3)(64))^2/3^(log_(3^3) 2^3)]^(1/3)+3*log_2 x= 14`

`root(3)(16/2)+3*log_2 x=14`

`2+3*log_2 x =14`

`3*log_2 x=12`

`log_2 x=4`

`x=2^4=ul(color(red)(16))`
0