Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
610
Egy utazó a 120 km-es út első hatodát biciklin tette meg. Ott elromlott a biciklije, egy teherautó visszavitte a 2 km-rel korábban látott szervizbe. Sajnos ott kellett hagynia a biciklijét, ezért tömegközlekedéssel folytatta útját. A hátralévő út 5/12
részén autóbusszal utazott. Másfél kilométert gyalogolt tovább előre a vasútállomásig, majd a hátralévő út felét vonattal tette meg. Hány kilométerre volt ekkor a céljától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{:("bicikli: " 120 // 6 = 20, "megtett: " 20, "maradt: " 100),
("teherautó: " -2, "megtett: " 18, "maradt: " 102),
("autóbusz: " 102 * 5 // 12 = 42.5, "megtett: " 60.5, "maradt: " 59.5),
("gyalog: " 1.5, "megtett: " 62, "maradt: " 58),
("vonat: " 58 // 2 = 29, "megtett: " 91, "maradt: " color(red)29):}`

Ha egyetlen képletbe akarod zsúfolni, akkor:
`((120 * (6 - 1) / 6 + 2) * (12 - 5) / 12 - 1.5) * (2 - 1) / 2 = color(red)29`
0