Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrosztatikai nyomás kiszámítása

Főoldal » Általános iskola » Fizika
375
A fókák egy 2,2 m mély és 200 m2 alapterületű medencében vannak. Mekkora a hidrosztatikai nyomás a medence alján?
Aki megoldja kérlek magyarázd is el, mert nagyon nem értem és benne lesz a tz-ben. Köszi előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A hidrosztatikai nyomás nem függ a medence alapterületétől, csak a mélységtől és a folyadék sűrűségétől.

`p_("hidr.")` = `rho*g*h` = `1000 (kg)/m^3*10 m/s^2*2.2 " m"` = 22000 Pa.
1