Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
339
Egy óriáskerék átmérője 150 méter. 40 perc alatt. 40 perc alatt fordul körbe egyszer.
Mekkora a periódusideje?
Mekkora a fordulatszáma?
Mekkora a kerületi sebessége?
Mekkora a szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`d=150` `m`

`r=75` `m`

`T=40` `min`

`a)`

`T=40*60=2400` `s`

`b)`

`f=1/40` `1/(min)`

`c)`

`v_k=(2rpi)/T`

`v_k=(150pi)/(2400)=pi/16≈0.196` `m/s`

`d)`

`omega=(2pi)/T`

`omega=(2pi)/(2400)=pi/(1200)≈0.0026` `(rad)/s`
0