Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
346
a





A Hold 28 nap alatt tesz meg egy kört a Föld körül. A Hold 384000 km távolságra van a Földtől.Mekkora a Hold kerületi sebessége és a szögsebessége?A Hold pályáját a Föld körül vegyük körpályának.


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`T=28*86400=2419200` `s`

`r=384000*1000=384000000` `m`

kerületi sebesség:

`v_k=(2rpi)/T`

`v_k=(2*384000000*pi)/(2419200)≈997.33` `m/s`

szögsebesség:

`omega=(2pi)/T`

`omega=(2pi)/(2419200)≈2.597*10^(-6)` `(rad)/s`
0