Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA NEWTON

Főoldal » Középiskola » Fizika
479
Valaki kérlek segítsen a 2. Feladatot nem tudom megcsinálni.
2) Egy személygépkocsi nyugalomból indulva, 2 m/s² gyorsulással 6 s-ig egyenletesen növeli sebességét, majd további 30 s-ig egyenletesen halad tovább.

a) Milyen messzire jutott a személygépkocsi sebességének növelése alatt? b)

Milyen messzire jutott a személygépkocsi mozgása során?

c) Mekkora húzóerőt fejtett ki a motor, ha az autó 1240 kg-os és benne két 80 kg-os személy utazott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a) s1=a/2 × t^2 = 2/2 × 6^2 = 36 m
b) v=a×t=2×6=12 m/s
s2=v×t=12×30=360 m
s=36m+360m= 396 m
c) F=m×a=(1240+2×80)×2= 2800 N
0