Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
653
Sziasztok segítene nekem valaki ebben a feladatban. Hogyan kell át alakítani és a zerushelyeket megállapítani?
Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Egyenlővé teszed 0-val és megoldod mint egy másodfokú egyenletet.

`x_"1,2"=(-b+-sqrt(b^2-4*a*c))/(2a)=(-8+-sqrt(8^2-4*1*(-18)))/(2)=color(red)({(-4-sqrt34),(-4+sqrt34):})`
0