Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik az a szám?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
342
Melyik az a szám amelynek 9-szerese 40-nel
kisebb, mint a nála 10-zel kisebb szám 10-szerese?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x * 9 + 40 = (x - 10) * 10`

`cancel(x * 9) + 40 = x cancel(* 10) - 100`
`40 = x - 100`
`x = 140`

Ellenőrzés:
`x * 9 + 40 = 140 * 9 + 40 = 1260 + 40 = 1300`
`(x - 10) * 10 = (140 - 10) * 10 = 130 * 10 = 1300`
1