Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek szépen fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
374
1. Mekkora a vezetőn átfolyó töltésmennyiség, ha 400 mA erősségű áram folyik át rajta 600 s ideig?
2. Két vezető közül az egyiken 15 min alatt 4860 C, a másikon 45 s alatt 2880 C az átáramlott töltés. Melyik vezetőben nagyobb az áram erőssége
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Q=I⋅t

Q az elektromos töltésmennyiség coulombban (C),
I az áram erőssége amperben (A),
t az idő másodpercben (s).

I=0.4A (400 mA)
t=600 
Tehát a képletbe helyettesítve:

Q=0.4 A⋅600 s=240 CQ=0.4A⋅600s=240C

Másik feladat pedig:

Az áram erősségét az elektromos töltésmennyiség (Q) és az idő (t) hányadosaként számoljuk ki:

I=Q/t

a percet váltsd át s-ra (900s) és innen már könnyedén kiszámolhatod :)
Módosítva: 2 éve
1