Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Help
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`2^(4x-3)=4`

`2^(4x-3)=2^2`

SZ.M.M

`4x-3=2`

`4x=5`

`color(red)(x=5/4)`



d.)
`5^(8x-7)=1/125`

`5^(8x-7)=5^(-3)`

SZ.M.M

`8x-7=-3`

`8x=4`

`color(red)(x=1/2)`



g.)
`5^(2x+3)*25=5^(3x-4)`

`5^(2x+3)*5^2=5^(3x-4)`

`5^(2x+5)=5^(3x-4)`

SZ.M.M

`2x+5=3x-4`

`color(red)(x=9)`



j.)
`(3^(x-2))/(3^(2x+3))=1/81`

`3^(x-2-(2x+3))=1/81`

`3^(-x-5)=3^(-4)`

SZ.M.M

`-x-5=-4`

`color(red)(x=-1)`



m.)
`sqrt(2^(x+5))=4^2`

`2^(x+5)=2^8`

SZ.M.M

`x+5=8`

`color(red)(x=3)`
0