Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás 2

Főoldal » Középiskola » Kémia
568
Sajnos a 6. feladatot nem tudom, hogy hogyan kell megoldani. Valaki legyen szíves és vezesse le nekem a megoldást! Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A hidrogén-klorid gáz. A vizes oldata a sósav, de víz nélkül csak gáz.
Standard állapotban (vagyis légköri nyomáson és 25°C-on) 1 mol gáz (mindegy milyen gáz) térfogata 24,5 dm³. Nekünk van 12,25 dm³, az ennek éppen a fele. Vagyis van nekünk fél mol `HCl`-ünk.

400 cm³ = 0,4 dm³ a sósav térfogata, a koncentrációhoz már csak el kell osztani a kettőt:
`c = n/V = ("0,5"\ mol)/("0,4"\ dm³)="1,25"\ (mol)/(dm^3)`
0