Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Egy összejövetelen 5 fiú és 3 lány vett részt és ajándékot is vittek. A fiúk ugyanolyan könyvet vásároltak minden lánynak a lányok is ugyanolyan fényképalbumot vettek minden fiúnak.Tudjuk hogy egy könyv 30 ftba, egy fényképalbum pedig 21 ftba került.Mennyit pótoltak a fiúk és lányok fejenként?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5 fiú vett 3 könyvet összesen `3 * 30 \ "Ft" = 90 \ "Ft"` értékben. Tehát fejenként `90 \ "Ft" // 5 = 18 \ "Ft"`-ot pótoltak bele.

3 lány vett 5 albumot összesen `5 * 21 \ "Ft" = 105 \ "Ft"` értékben. Tehát fejenként `105 \ "Ft" // 3 = 35 \ "Ft"`-ot pótoltak bele.
0