Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Két kancsó és 20 csésze tömege összesen 6 kg. Tudjuk, hogy egy kancsó tömege ugyanannyi,mint 5 csésze tömege.Mennyi a tömege egy kancsónak és egy csészének külön- külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(2 * k + 20 * c = 6),
(k = 5 * c):}`

`2 * k + 20 * c = 6`
`2 * (5 * c) + 20 * c = 6`
`10 * c + 20 * c = 6`
`30 * c = 6`
`c = 6 / 30 = 1 / 5 = color(red)0.2 \ kg`

`k = 5 * c = 5 * 0.2 = color(red)1 \ kg`

Ellenőrzés:
`2 * k + 20 * c = 2 * 1 + 20 * 0.2 = 2 + 4 = 6`
0