Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet

Főoldal » Általános iskola » Fizika
556
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljes menetidő 2,5 óra, az első két szakaszt egy és háromnegyed óra alatt tette meg, tehát a harmadik szakaszon háromnegyed óráig gyalogolt. Az ismeretlen sebességet `v`-vel jelölve a teljes út `s=5*1.5+8*1/4+v*3/4=9.5+3/4v`. Az átlagsebességet úgy kapjuk meg, hogy a teljes utat elosztjuk a teljes menetidővel:

`(9.5+3/4v)/2.5=4.7`

`9.5+3/4v=11.75`

`3/4v=2.25`

`v=3(km)/h`
1